Vitrall

Ja estam ben aprop d'arribar al cim de primària. Pujam escalons amunt, guaitam pels finestralls, i des d'allà coneixem l'autèntica arquitectura, entesa com un art de construir edificis. Molt tendrem enguany per conèixer: plànols, edificis, escales, arcs, ponts, castells, molins... i com a element captivador, de bellesa, que desperta els sentits, tenim el VITRALL.

Amb ell gaudirem durant el curs per mirar més enllà.

ÍNDEX

INICIAM EL CLUB DE LECTURA

Aquest mes d'octubre hem iniciat el Club de Lectura, una proposta oferida per l'Ajuntament de Manacor i que promet ser molt interessant.

De la mà de n'Eulàlia descobrirem un món ple de fantasia endinsant-nos dins el bosc. Allà ferem un petit viatge entre boscos, llibres i imaginació i per últim ens emportarem un llibre de còmic den Tintin que anirem llegint a casa i a l'escola, per després a la propera trobada fer-hi una feina. Estam ben impacients de conèixer les aventures d'aquest nin i el seu ca, segur que ens emocionarà.

ENS VISITA EL REGIDOR DE FESTES, ESPORTS I GENT GRAN

Estudiant Manacor, les barriades, l'Ajuntament... hem tengut la gran idea i la gran sort de poder gaudir de la visita del regidor Artur Aguiló, manacorí de sa barriada de sa Torre, regidor de l'Ajunatement i padrí jove de na Caterina. A partir de les preguntes que realitzàrem a casa ferem grups de treball per posar-ho en comú i classificar-les. Avui ens hem reunit els dos grups de 5è per fer-li les preguntes i aprendre de tot plegat.

REGIDORS I REGIDORES PER UNS INSTANTS!

Aquesta setmana hem fet una visita al centre de Manacor, i allà hem conegut una mica més de la nostra ciutat. De la mà de na Xesca, hem après una mica sobre el Claustre de Sant Vicenç Ferrer i tot seguit hem tengut l'honor i el plaer de visitar i conèixer a primera línia la Sala de Plens de l'Ajuntament de Manacor.

Hem pogut seure'ns i sertir-nos per uns moments regidors i regidores de la nostra ciutat, i també na Caterina, la nostra representant que ha sortit votada al Consell d'Infants s'ha situada a la cadira més alta de la sala, i sentir-se per uns instants una autèntica batlessa.

Ens ha visitat el regidor de Cultura i Educació Mateu Marcé, i ens ha explicat i resolt dubtes sobre l'Ajuntament. Ens ha encantat l'experiència, tant que ens feia ganes quedar-nos-hi més temps. Qui sap, si un dia d'aquí anys, alguns d'aquests infants podrà encendre de bon de veres un micro de la sala i parlar com a vertader regidor o regidora o fins i tot de batlle o batllessa. Vos asseguram que tenim uns bones candidates!!

Ah!! I com no, hem aprofitat la jornada, per passar a veure i conèixer un poc més sobre el símbol de la ciutat de Manacor: l'esglèsia de Ntra Sra del Dolors i el seu gran campanar. Hem observat de ben a prop els vitralls i rosetons tan guapos que té. Vaja Temple impressionant i preciós!

SORTIDA A LA SEU

Dia 14 de novembre vàrem fer una sortida a la ciutat de Palma per visitar-ne la Catedral. Sabíeu que és la més alta d'Espanya? O que té 800 anys d'antiguitat? Tot això i més ho vàrem aprendre ahir.

Una vegada allà, vàrem visitar els diferents espais de què consta, com ara la zona reformada fa pocs anys per Miquel Barceló o l'espai dissenyat per Antoni Gaudí, on realitzàrem un taller en què aprenguérem a escriure el nostre nom amb estil gòtic. Som uns vertaders artistes!

I això encara no es tot. Abans de partir vàrem fer una petita ruta pel casc antic; entre altres llocs, visitàrem l'Ajuntament, el Parlament, el Palau de l'Almudaina i la Llotja, on molts de nosaltres no havíem estat mai. Ens ho passàrem molt bé!