ES TALLER

"La creativitat és la inteligència que es diverteix" Albert Einstein

CURS 2023-2024


ANAM A LA PLAÇA BERARD PER COMPLEMENTAR LA PSICOMOTRICITAT!

Anar a la plaça Berard ens va fantàstic per practicar reptes motrius que no tenim a la sala de psico, pujar i baixar escales, rampes, botar amb altura, patinar, estirar i amollar... Ens ho passam genial!

JA TENIM LA NOVA SALA DE PSICOMOTRICITAT!

Ja podem anar a sa Torre de ses Puntes a fer psico! Ens ha meravellat la llum que té i lo acollidora que és!

ARA QUE ARRIBA SANT BLAI, AL TALLER, FEM SENYORETS DE PASTA DE SAL!


       HEM INICIAT UN NOU PROCÉS: ELS ANIMALS DE GRANJA

HEM APROFITAT EL MERCAT DELS DILLUNS, PER ANAR A VEURE QUINS ANIMALS DE GRANJA HI TROBAM I DONAR INICI AL NOU PROCÉS. NO HEM TROBAT GAIRE VARIETAT, PERÒ ENS HA SERVIT PER REFLEXIONAR SOBRE LA IMPORTÀNCIA DE CUIDAR ELS ANIMALS!


AL TALLER TOTS ELS MOMENTS SÓN IMPORTANTS!

EL MOMENT DE LA SORTIDA ÉS UN BON MOMENT PER CONTAR CONTES, CANTAR CANÇONS, EXPLICAR-MOS COM HA ANAT EL DIA, CONVERSAR D'ALGUN TEMA EN CONCRET...

AQUESTA VEGADA HEM FET UNA MANDALA DEL NOSTRE AMBIENT I CADASCÚ DE NOSALTRES HA POSAT UNA PEÇA EN REPRESENTACIÓ SEVA FORMANT PART D'UN TOT. 

AIXÍ HA QUEDAT LA NOSTRA MANDALA!!!



EL CURS JA HA COMENÇAT I AMB ELL TOT ALLÒ QUE ENS ENGRESCA DEL CEIP SA TORRE, 

ENTRE D'ALTRES LA PSICOMOTRICITAT! 

ENS HO PASSAM D'ALLÒ MÉS BÉ!

CURS 2022-2023

VISITA A L'EXPOSICIÓ DELS GEGANTS DE MANACOR

Hem vist l'exposició de gegants, hem berenat al jardinet de la Plaça Font i Roig i després hem vist algunes figures de Manacor Encantat. Per acabar hem jugat una estona a la Plaça Ramón Llull. Ha estat un dematí molt agradable.

Visita a la BIBLIOTECA

Na Marga ens ha contat un parell de contes, ens ha explicat el funcionament de la biblioteca i hem pogut mirar molts de llibres.

Després hem berenat i jugat al Claustre.

DIA DE LA DONA 

 Aquest dia hem parlat d'una dona brillant que va construir els seus somnis, Zaha Hadid, arquitecta d'origen iraquià.

SORTIDA CAMP D'APRENENTATGE ES PALMER 

CONCERT DÀMARIS GELABERT (30/11/22)

LLIURE CIRCULACIÓ

CURS 2021 - 2022

VISITA AL MUSEU: EL BOSC ENCANTAT

EL MEU NOM, EL MEU MÓN

A través d’aquest procés hem treballat moltes coses a partir del nostre nom, la nostra identitat, la família i el lloc on vivim.

JOCS MATEMÀTICS:

CONEIXEM LES FIGURES GEOMÈTRIQUES DE L'ENTORN:

A partir del conte " Quatre petites cantonades de no res” hem treballat els cercles, quadrilàters i triangles: observació de l'entorn, manipulació, classificació, produccions artístiques individuals i compartides.

CELOBERT

"D'aquí 5 minutets podrem sortir a Celobert..." és la frase més esperada pels nins i nines d'Es Pont! Ens encanta sortit i aprofitar l'aire lliure. 

Ens agrada inventar-mos propostes, històries, jocs d'exploradors, circuits... 

Gaudim amb les hamaques, ens tornam valents fent equilibris amb les fustes, desafiam la velocitat amb els tricicles, cuidam les plantes que hi tenim sembrades, ens amagam dins el túnel o escalam a la caseta, feim figures dins l'arener, etc. 

I això no és tot! També aprofitam les vidrieres per fer-hi art i, quan els més grans hi fan educació física, treim les nostres cadires i passam una bona estona mirant-los.

Aquest "CELOBERT" és vida! Quina sort que tenim...

PROPOSTES D'AULA

I si a Celobert tenim mil coses per fer, dins l'aula no penseu que n'hi ha menys... 

SORTIDA AL PUIG DE CONSOLACIÓ (SANT JOAN)

"LA POMA"

A partir d'aquest conte hem fet un taller de plàstica que ens ha duit molts dies de feina: pintar, cosir, emplenar, fer la fulla... Però ha valgut la pena, mirau què bé que ens han quedat!

"L'ERUGUETA GOLUDA"

Un dia l'erugueta neix amb molta gana i, després de tastar moltes coses, es converteix en papallona... A partir d'aquesta història matemàtica hem treballat moltes propostes.

"GIREU LA TORTUGA"

A partir d'aquest conte hem treballat diferents propostes relacionades amb els animals del conte, sobretot hem après coses de les tortugues. 

CURS 2020 - 2021

Tot i que al setembre començàvem un curs diferent, amb moltes incerteses, dubtes i pors, hem aconseguit fer d'aquest un curs amb "normalitat". Tant les mestres com els infants hem gaudit de créixer junts, aprenent uns dels altres i vivint amb intensitat els processos d'aprenentatge de cada un dels nins i nines d'es pont.
Gràcies nines i nins i gràcies famílies per posar-mos les coses tan fàcils.

Gaudiu de cada moment de l'estiu!

Avui hem anat a les Coves del Drac.

Ha estat un dematí ben complet. Hem anat en autobús, hem pogut jugar enrevoltats de natura i hem visitat les coves, que ens han deixat bocabadats. Hem compartit un temps preciós amb els nostres companys i companyes.


Aquest procés va sorgir del propi interès dels nins i nines. Ja feia un temps que parlaven i mostraven curiositat pel món dels dinosaures, així que ens posàrem amb "l'estudi" del tema.

Hem descobert un món llunyà i a la vegada molt proper als nostres interessos. 

Hem gaudit d'inventar històries amb titelles, de jugar amb un minimon, d'experimentar amb un volcà...

Dia 29 d'abril és el dia internacional de la dansa. Per celebrar-ho, va venir en Miki Galmés de l'acadèmia de ball 9Ritme a fer-mos un taller.

"La dansa és el llenguatge ocult de l'ànima i del cos" (Martha Graham)

Aquesta setmana hem anat al parc de na Molla a fer la sessió de música!
"La música és pràcticament l'única activitat que activa, estimula i utilitza tot el cervell. A més la música comparteix algunes xarxes amb altres activitats mentals, com la logicomatemàtica, la presa de decisions i el control executiu, el llenguatge i fins i tot, l'escorça motora. La música per tant, escoltar-la, gaudir-la i practicar-la, és una de les gimnàstiques cerebrals més completes que hi ha." (David Bueno)

"Els llibres i la cultura seran l'única llança que ens permetran acabar amb el drac".

Setmana de Sant Jordi 2021.

"El meu nom, el meu món"


Aquest ha estat un procés molt bonic, on hem treballat "el nostre nom i el nostre món”. Partint del conte “Paraules dolces”, hem treballat consciència fonològica, les nostres emocions, la psicomotricitat al parc de na Molla (hem recorregut tot el parc cercant les paraules dolces amagades).

També hem treballat el nostre nom, l’arbre familiar, relacionant-lo amb els distints llenguatges: plàstic (aquarel.les, collage), matemàtic (la nostra edat i la dels germans, el número de casa nostra, han sortit les unitats i les desenes i també ens hem iniciat en l'estadística, segons el nombre de germans que tenim), lingüístic (escolta i interpretació del conte, noms dels nostres familiars,...)

Per acabar el procés, hem presentat la història del nostre nom, històries que ens han emocionat!

"La vida als pols terrestres"

Aprofitant el fred de l'hivern, hem duit a terme un procés que ha girat vers la vida als pols nord i sud del nostre planeta. Hem treballat la memòria i la recitació amb el poema "L'hivern" de Joana Raspall, hem introduït nou vocabulari, observat la llargària dels animals i també hem aprofitat per treballar el comptatge i la relació de nombre i quantitat.

Amb aquarel·les hem pintat una aurora boreal, relacionat la imatge dels animals amb el seu nom escrit i a través del minimón hem jugat i imaginat la vida als pols! Hem experimentat i manipulat amb gel, pintant amb glaçons, jugant amb “neu artificial”, pasta de sal i plastilina.