Ramon LLull

Ramon Llull (Palma, 1232-1316) va ser l’autor de les primeres novel·les en català i uns dels primers autors medievals que va escriure en vulgar textos de temàtica científica (teologia, medicina, filosofia, lògica, etc.), àmbit, en principi, reservat al llatí. Per tot plegat, Ramon Llull ha estat considerat tradicionalment el pare de la literatura catalana; encara que s’ha de dir que la finalitat principal de la seva obra (que consta de 265 obres escrites, tant en català com en llatí) no va ser pas estrictament literària, sinó la creació d’un sistema filosòfic universal capaç d’explicar i justificar d’una manera racional i objectiva els principis i els misteris de la fe cristiana, que ell mateix va anomenar Art (per Xavier Bonillo Hoyos).

JUGAM AMB LES MATEMÀTIQUES

El dilluns 27 de novembre vàrem tenir la sort de poder visitar l’exposició sobre jocs

matemàtics que hi ha al Museu de Manacor.

Ens vàrem repartir en dos grups per poder realitzar dues propostes; la primera consistia

en construir dos models de cúpula de Leonardo, i la segona, consistia en la realització de

diferents jocs i reptes matemàtics.

Va ser una visita molt interessant, en la que tots vàrem tenir l’oportunitat de jugar,

manipular i treballar de forma lúdica les matemàtiques.

Per cert, si estau interessats en realitzar aquesta visita al Museu estau de sort ja que hi

serà fins al mes de febrer. Animau-vos!!!

SORTIDA A CURA

El passat dimarts 31 d’octubre els grups de sisè vàrem realitzar una sortida pedagògica al Puig de Randa, més concretament al monestir de Cura, ja que volíem fer una cloenda com es mereixia al procés que du el nom del nostre ambient, Ramon Llull.

Després d’algunes setmanes de feina sobre aquest personatge tan rellevant de la cultura balear i europea, vàrem poder visitar la cova on va residir durant algun temps, així com l’aula didàctica del monestir.

En Jaume, que és la persona que es va encarregar de rebre als dos grups, ens va mostrar algunes parts del monestir i ens va explicar molts aspectes de la vida i obres d’en Ramon Llull, així com algunes curiositats d’aquest recinte.

Com era d'esperar va ser una sortida molt inetressant!