RIERA FERRARI

Joan Riera Ferrari va ser un pintor manacorí que va ser capaç d'expressar tot quan sentia amb ART. Nosaltres en aquest ambient ens inspiram a partir d'aquesta figura, i durant tot el curs ens endinsam dins els colors i els quadres de molts pintors i escultors. Els cavallets de pintura, el fang, la plastilina, la tempera, l'aquarel.la, la cera... seran alguns dels materials que ens permetran gaudir, expressar, experimetar, crear i modelar la nostra pròpia essència. 

Com deia Albert Einstein "La creativitat és la intel.ligència divertint-se".

CURS 2023-2024

COLÒNIES A ORIENT

Dia 11 i 12 de juny vàrem anar de colònies al camp d'aprenentatge d'Orient. Hem gaudit de la natura i de tot allò que ens ha explicat en Toni sobre els animals i les plantes típiques d'aquest lloc. A més hem après més sobre l'antic ofici de carbones i hem conegut tots el racons del llogaret.

TALLER DE LA MULASSA

El passat divendres dia 8 de març vàrem assistir al taller de la Mulassa on vàrem aprendre una de les seves danses i ens varen explicar l'origen d'aquesta festa. Ens ho vàrem passar d'allò més bé.

VISITA A LA FUNDACIÓ MIRÓ

El passat dijous 15 de febrer vàrem visitar la fundació Miró. Entre d'altres vàrem poder veure els tallers on en Joan Miró va crear les seves obres. També vàrem aprendre moltes coses d'aquest artista i vàrem experimentar gràcies a n'Antònia.

ELS PATGES ENS VISITEN A SA TORRE!

VISITA DE N'ANDREU MAIMÓ

El passat dimarts 21 de novembre vàrem rebre una visita molt especial. Ens varen visitar l'artista Andreu Maimó i el seu fill Xisco. Vàrem poder demanar-li les nostres inquietuds i realitzar diferents tipus d'estampats i monotips. D'aquesta manera hem pogut donar més significat al procés que tenim en marxa actualment.

PROCÉS RIERA FERRARI

Donam per acabat el primer procés d'aquest curs. Hem treballat el nom del nostre ambient, Riera Ferrari. Hem après moltes coses d'aquest artista i hem fet una exposició amb els productes finals que hem elaborat.

CURS 2022-2023

SORTIDA AL CAMP D'APRENENTATGE DE SON FERRIOL

EL DARRER DIA ABANS DE LES VACANCES DE PASQUA I APROFITANT EL PROJECTE DELS ANIMALS QUE HEM FET A L'AMBIENT, HEM ANAT A FER UNA SORTIDA AL CAMP D'APRENENTATGE DE SON FERRIOL SOBRE ELS ANIMALS DE PAGESIA.

VISITA AL CONSERVATORI DE PALMA

ELS INFANTS DE RIERA FERRARI VÀREM SER CONVIDATS A VEURE UN ESPECTACLE DE FLAMENC I BALLET AL CONSERVATORI DE PALMA. GRÀCIES PER LA CONVIDADA, HEM PASSAT MOLT GUST.

A CLASSE ENS CUIDAM

HEM ANAT A LA RECERCA DEL TRESOR EN EQUIP, HEM SUPERAT I AJUDAT ALS MONSTRES A SUPERAR LES SEVES EMOCIONS I EL TRESOR QUE HEM TROBAT HA ESTAT MOLT IMPORTANT: LA DIFERÈNCIA ÉS L'ESSÈNCIA. 

CONEC LA MULASSA

DES DE L'AJUNTAMENT ENS HAN PROPOSAT FER UN TALLER DE LA MULASSA, HEM CONEGUT LA SEVA TRADICIÓ, L'HEM OBSERVADA BÉ I HEM BALLAT COM HO FAN ELS MULASSERS I MULASSERES. 

VISITAM LA FUNDACIÓ PILAR I JOAN MIRÓ

DESPRÉS DE FER EL PROCÉS D'EN JOAN RIERA FERRARI I EL DE N'ANDREU MAIMÓ, HEM ANAT A VISITAR A PALMA LA FUNDACIÓ PILAR I JOAN MIRÓ, MOLTES DE LES SEVES OBRES I ELS SEUS DOS TALLERS ON CREAVA LES SEVES OBRES D'ART. 

SORTIDA A PALMA AMB TREN

APROFITANT EL TRANSPORT PÚBLIC, CONCRETAMENT EL TREN, HEM ANAT FINS A PALMA A FER UN TALLER DE LLUM, COLOR I FORMA A L'EDIFICI DE CAIXAFÒRUM A PALMA. 

FEIM UNA EXPOSICIÓ 

ARA QUE JA HEM ACABAT ELS DOS PROCESSOS QUE HEM FET FINS ARA, EL QUE DONA NOM AL NOSTRE AMBIENT, RIERA FERRARI, I EL DE N'ANDREU MAIMÓ, HEM PREPARAT UNA EXPOSICIÓ PER PODER ENSENYAR A LA RESTA DE L'ESCOLA EL QUE HEM APRÈS I EL QUE HEM CREAT. GRÀCIES PER ESCOLTAR-NOS TAN ATENTAMENT.

TALLER HOTEL D'INSECTES

JA QUE ESTEIM COMENÇANT EL PROCÉS DELS ANIMALS, AVUI ENS HAN VENGUT A FER UN TALLER SOBRE LA IMPORTÀNCIA DELS INSECTES AL NOSTRE PLANETA I ENS HAN DONAT IDEES PER CONSTRUIR UN HOTEL D'INSECTES, JA EN TENIM GANES DE CREAR-LO.

N'ANDREU MAIMÓ VISITA L'AMBIENT D'EN RIERA FERRARI

N'ANDREU MAIMÓ ENS HA VISITAT AL NOSTRE AMBIENT DESPRÉS DE VEURE LES SEVES OBRES D'ART I CONÈIXER UN POC MÉS D'ELL. ENS HA SEGELLS PERQUÈ CADA UN DE NOLTROS FES UN GRAVAT, ENS HA CONTESTAT LES PREGUNTES QUE HAVÍEM PENSAT FER-LI I ENS HA DONAT LLIÇONS DE VIDA. MOLTES GRÀCIES ANDREU, HEM DISFRUTAT DE TENIR-TE.

LES JOIES D'EN JOAN RIERA FERRARI

ARA QUE ESTEIM FENT EL PROCÉS DEL NOSTRE AMBIENT JOAN RIERA FERRARI, I APROFITANT QUE EN TOMEU, EL PADRÍ DE NA PAULA, VA DUR A LA REALITAT LES JOIES DISSENYADES PER EN RIERA FERRARI, L'HEM CONVIDAT I LI HEM PREPARAT UNES PREGUNTES PER ACABAR DE CONÈIXER-LO BÉ I HEM POGUT VEURE ALGUNES DE LES JOIES QUE VAREN DISSENYAR CONJUNTAMENT. HA ESTAT MOLT ENRIQUIDOR, GRÀCIES TOMEU.

CURS 2021-2022

TALLER "CONEC UN ESCULTOR" A LA PLAÇA DE SES PERLERES

COLÒNIES DIA 1 I 2 DE JUNY

QUIK_20220611_120334.mp4

DESCOBRIR EL MÓN DE LES ABELLES

Dia 17 de maig en Dani i na Xisca ens van fer un taller on descobrirem moltes coses interessants sobre les abelles! 

APRENC A CIRCULAR

Taller d'educació viària realitzat pel policia tutor. 

PETITS ARTISTES AL CARRER

Divendres 29 d'abril anàrem al Molí d'en Beió a fer un taller d'art: Petits artistes al carrer. 

Pintàrem la cartolina utilitzant les ceres dels colors primaris i a sobre hi posàrem cera negra. Després, amb un visor vàrem escollir un tros de paisatge i el plasmàrem amb un punxó. 

TALLER CONEC LA MULASSA

Dilluns 14 de març visitàrem l'Escola Municipal de Mallorquí, on ens van explicar moltes coses sobre la Mulassa: el seu origen, quins dies surt, què representa, com està feta, els seus balls i cançons... Fins i tot, vàrem poder aprendre un dels seus balls i veure el seu interior! 

EXCURSIÓ FUNDACIÓ PILAR I JOAN MIRÓ

El passat dijous 25 de novembre visitàrem la Fundació Pilar i Joan Miró a Palma. 

Allà realitzàrem l'activitat Món Miró. A través d'ella vàrem poder conèixer qui era Joan Miró i  gaudírem de la visita als seus tallers: el Taller Sert i Son Boter. 

MOMENT DE LECTURA

CURS 2020-2021

SORTIDES I ACTIVITATS

CONEIXEM UN ESCULTOR

Formar part de l'ambient d'Art, ens ha permès durant el curs escolar conectar amb difrents artistes de Manacor i conèixer més d'ells i de l'art en general. Per això avui hem realitzat l'activitat oferida per l'Ajuntament: "Conec un escultor", on hem anat a la plaça de ses Perleres i a partir de l'escultura que hi ha allà hem treballat diferents aspectes de l'art. Ens han ensenyat que l'escultura representa una perlera, que l'artista que l'ha feta és en Llorenç Ginart, que el material utilitzat és el ferro.... A partir de l'observació acurada i amb una base de fusta i llapís a la mà ens han convidat a dibuixar l'escultura en un full i després  a representar-la amb plastilina. Quines escultures més guapes que ens han quedat! Gràcies Jesús i Cati per acompanyar-nos!

SANT JORDI

L'actor Toni Gomila ha estat el protagonista que aquest any ens ha fet endinsar dins el dia del llibre. Amb la seva espectacular imaginació i a partir de fruites i verdures ha estat capaç de contar-nos la llegenda de Sant Jordi de manera espectacular i divertida. Enguany hem canviat l'escenari del Claustre pel Parc de na Molla. Ben divertit!!!


SA MULASSA

A l'escola de Mallorquí, en Tià Pocoví ens ha ensenyat tot sobre sa Mulassa: Quan surt, com va sortir la idea, quan es va crear i com,  els balls i les cançons, com s'organitzen els mulassers, com es vesteixen.... A més a més ens ha permès entrar en el cor de la mulassa i veure ben bé com és per dins i com es maneja. Per acabar hem sortir a defora i a l'esplanada ens ha ensenyat un ball com la dels mulassers. Quin gust que hem passat!


CAMP APRENENTATGE SON FERRIOL

Aquest primer trimestre hem aprofitat d'anar al Camp d'aprenentatge de Son Ferriol per completar el projecte dels animals que hem estat treballant. Allà varem poder aprendre i conèixer molt més dels animals: com neixen, que mengen, perquè ens serveixen, que en treim de cada animal... El temps no ens va bastar!!!


LES MALETES VIATGERES

A Riera Ferrari durant el segon trimestre posam en marxa "Un conte a casa" amb les MALETES VIATGERES. Cada divendres s'emporten un conte diferent per gaudir en família i cada dijous ho tornen amb una tasca lliure en el quadern.

En el quadern hi ha les normes i el funcionament. Ja el coneixereu!

UNES DISFRESSES AMB MASCARETS

Aquest curs no ens hem pogut mesclar amb els altres nins i nines, però hem desfilat i ballat al Parc de na Molla de manera diferent i ben separats. Segur que l'any que ve ho viurem millor!


UN NADAL DIFERENT

Un Nadal de nadales a cel obert i ben separats. Les nostres veus han sonat fort i ho hem gaudit diferent però amb il.lusió. La carta als Reis, ha estat espectacular!