HIPÀTIA

En una època en que les dones no tenien accés al coneixement, Hipàtia d'Alexandria va aconseguir obrir-se camí en el món de la ciència i va arribar a ser respectada per la seva saviesa. Considerada per molts la primera dona científica de la història, va ser, a més, una extraordinària mestra, filòsofa i inventora. Els seus descobriments són una font d'inspiració per als qui estimam el saber.

Curs 2023-2024


 LLIURE CIRCULACIÓ A L'AMBIENT D'HIPÀTIA

Ciència, matemàtiques, investigació, natura... tot això i més és el que ens ofereix aquest ambient. Aquí teniu una mostra d'algunes de les propostes de l'ambient.


Curs 2023-2024

ELS MORETONS

Els balls de figura són una tradició manacorina de les més antigues de totes. Un exemple d'aquestes danses populars són els Moretons del Convent de Sant Domingo. L'altre dia vàrem tenir l'oportunitat d'anar a l'Escola de Mallorquí i amb moltes rialles, balls, cançons i música vàrem poder conèixer més als Moretons. ENGUANY SURTEN DIA 17 I 18 DE MAIG!

PROCÉS "LA VIDA ALS POLS"

Neu, gel, animals, natura, fred... Ens hem engrescat molt amb aquest procés on hem pogut jugar, tocar, experimentar per descobrir com és la vida als pols.

 FUNDACIÓ MOSSÈN ALCOVER

En poc temps hem fet dues visites a la Fundació Mossèn Alcover i hem vist dues representacions: la primera relacionada amb la festivitat de Sant Antoni i la segona una rondalla "La cova de la bruixa Joana" per rememorar la figura de Mossèn Alcover.

Curs 2022-2023

PROCÉS "JOAN MIRÓ"

Colors, ulls i estrelles, persones i animals de fantasia, pintura i escultures...

IMG_6877.MOV

PROCÉS "LES FORMIGUES"

A partir del conte “La formiga faliga” i de veure alguns vídeos de formigues i formiguers, hem iniciat un procés sobre les formigues i l’hem enllaçat amb algunes propostes de tardor.

PROCÉS "HIPÀTIA"

Enguany el nostre primer procés ha estat HIPÀTIA, per conèixer d’on ve el nom del nostre ambient. D’aquesta manera hem conegut qui era Hipàtia, la dona que dóna nom al nostre ambient. Quan va néixer, on va viure, com va ser la seva vida i perquè va ser una dona tan important. Com que era una gran astrònoma, hem volgut conèixer algunes constel.lacions, les hem fet i escrit els seus noms i qui ha volgut n´ha inventat alguna. Hem parlat d’Egipte, el seu país i de la seva ciutat, Alexandria. 

LLIURE CIRCULACIÓ A L'AMBIENT D`HIPÀTIA

TALLER: ENS RELAXAM!

Hola famílies. Dimarts passat van venir a fer-mos un taller de relaxació a l'escola. Vam xerrar de quan ens posam nerviosos i de com ho feim per tranquilitzar-mos. A més, ens van ensenyar trucs nous què ja posam en pràctica quan veim que les nostres respiracions van molt aviat! Vam passar molt de gust, aquí en teniu unes quantes fotos!

Curs 2021-2022


Hem celebrat la setmana de Mossèn Alcover.  Hem pogut gaudir de la rondalla de L'amor de les tres taronges i d'un espectacle sobre la vida de Mossèn Alvover.










Aquesta setmana hem celebrat Sant Blai fent senyorets que ens han sortit boníssims!

Sant Antoni 2022

La setmana del 10 de Gener hem celebrat Sant Antoni vàrem fer caretes, dibuixos, contes... També vàrem anar a la carpa a veure els sonadors, allà vàrem poder disfrutar d'una representació i de la música de Sant Antoni. Després a l'escola celebràrem una torrada amb dimonis. 

SORTIDA AL PUIG DE CONSOLACIÓ, SANT JOAN

PROCESSOS

Aquestes setmanes hem treballat dos processos, el de personatges de contes i el de formes bàsiques. 

Amb el procés de personatges de contes hem gaudit de la narració de molts de contes. Hem practicat de manera oral la descripció d’un personatge, ens hem creat el nostre personatge, hem creat una poció màgica i també ens hem disfressat. És a dir, em viatjat a un món màgic.

Al procés de les formes bàsiques hem partit de la lectura del conte un quadrat perfecte per a treballar la geometria. A través de diferents activitats com un bingo de formes, amb plastilina hem fet diferents figures, hem jugat amb el tangram i amb peces de fusta geomètriques. I finalment hem creat una titella en la forma geomètrica que ens agradava. 

ACTIVITAT A L'ESCOLA DE MALLORQUÍ

La setmana passada vàrem fer una sortida a l'escola de mallorquí, una activitat que ofereix l'ajuntament per  i a que els nostres alumnes coneguin i participin de la cultura del nostre poble. 

Allà vàrem conéixer les diferents danses de figures que hi ha a les festes de Manacor . Ens ensenyaren en especial una dança, la dels indis de Crist Rei. Allà gaudirem fent una corona com la que duen i vàrem aprendre a ballar-la. Els alumnes disfrutaren molt en aquesta activitat. 

Recordam també que els Indis de Crist Rei sortiran dia 19 i 21 de novembre a ballar.






Setmana de la dona escriptora

Aquesta setmana passada vàrem celebrar que era la setmana de la dona escriptora i que millor que fer-ho amb aquest preciós poema de Joana Raspall. 

Primer de tot es va llegir el poema i els alumnes el varen aprendre. Després vàrem anar al pati a fer bombolles. 

Per acabar aquesta activitat els alumnes varen pintar amb taps bombolles a la cartulina i varen aferrar purpurina i el poema, el qual molts ja es sabien de memòria.

Els alumnes varen disfrutar molt fent aquesta activitat, sobretot amb les bombolles.



Curs 2020-2021

TALLER DE CUINA: PAMBOLI

Finalment, ahir vàrem acabar el procés de la tomatiguera de la millor manera que ho podíem fer. Vàrem organitzar un pamboli a l'escola.

Primer de tot, anàrem a una botiga a cercar els ingredients que necessitàvem; comprarem pa, tomàtigues, formatge, sal i oli. 

Després, a l'aula, nosaltres mateixos ens vàrem preparar el nostre berenar. Ens va encantar! Vàrem menjar molt, i fins i tot, vàrem repetir!


INVESTIGAM EL PROCÉS DE CREIXEMENT I CULTIU DE LES TOMATIGUERES

Aquestes setmanes hem après moltes coses sobre les plantes.

Hem trasplantat tomatigueres, les hem regat i cuidat cada dia.  Les hem vist créixer i observat com es feien més grans i anaven traient fulles i flors.

Hem descobert la importància del Sol i de l'aigua, la implicació del vent, de les abelles i d’altres animals pol·linitzadors.

Hem conegut les parts de la planta, així com els diferents usos que se'n poden fer. També hem fet un taller de cuina i activitats artístiques relacionades amb el tema.

Finalment, cada un de nosaltres se n'ha duit  la seva tomatiguera a casa per cuidar-la aquest estiu i menjar les tomàtigues que ens farà. 


              MANACOR ENCANTAT

Hem fet una ruta passejant pel centre del poble. Resulta que Manacor està encantat!

Hem trobat bolets màgics i cintes de colors que ens han anat marcant el recorregut.

Al llarg del camí ens hem topat  amb molts de personatges com si entràssim en un bosc fantàstic: un gnom, una fada, un pegàs, un arbre/home, dos dracs... pot ser comparegui algú altre.


SOM COSSIERS I COSSIERES!


Dins les activitats que ens ofereix l'Ajuntament, ahir vàrem anar a l'Escola Municipal de Mallorquí a fer un taller de Cossiers. 

Vàrem conèixer un poc la seva història, qui són els seus components, la vestimenta i els instruments que els acompanyen.

 El que més ens va agradar va ser poder vestir-nos com ells i aprendre els balls!


CARAGOLS

Aquests dies de pluja hem trobat molts de caragols pel Parc de na Molla. Hem preparat una caragolera a l'aula per poder observar-los. 

Al matí els despertam simulant una pluja fina amb el pulveritzador. És molt interessant observar-los amb la lupa i veure el seu comportament. Els hi duim restes de verdura de casa,  aprofitam el que ens sobra de la fruita del berenar i els guardam les closques d'ou perquè puguin enfortir la seva closca i tornin grans. 

CELEBRAM SANT JORDI

     Aquests dies ens hem estat preparant la festa de Sant Jordi. Hem recordat la llegenda i hem creat les nostres teresetes: el cavaller Sant Jordi, la princesa i el drac; fins i tot, alguns de nosaltres ens hem atrevit a fer un castell per representar-la. 

   També, hem fet roses de paper de seda per decorar l'auca que han fet els nins i nines de Primària.