Sa Llavor és l'ambient dels més petits de Sa Torre. Com el seu nom indica és el començament d'un procés que durarà nou anys. Com qualsevol llavor, els infants de tres anys necessiten treure arrels i créixer en un ambient de confiança, seguretat i estima. Per això els acompanyam en aquest procés, cuidant-los i proporcionant-los els espais, materials i l'acompanyament emocional que necessitin.
CURS 2024-2025
Aprofitant la visita que hem fet als gegants de Sant Domingo hem visitat a la Jaia Corema per cantar-li la cançó i comptar quantes cames li queden.
Quina alegria poder veure que avui ja no li queda cap cama i començam les vacances de Pasqua!
Estam preparats per gaudir de dies descans amb la família. Ens tornam a veure el proper dia 28 d'abril amb les piles ben carregades.
"La primera tasca de l'educació és agitar la vida, però deixar-la lliure perquè es desenvolupi” – Maria Montessori.
Aquest procés l’hem dedicat a observar i prendre consciència del nostre cos. Hem combinat els moments d’exploració i moviment més lliures amb altres moments de treball en grup en els quals hem pogut identificar i anomenar les parts del cos, diferenciar entre cos en moviment i cos quiet, hem gaudit cantant i ballant, també fent relaxacions i massatges… A més, hem fet també una feina de vocabulari i conversa sempre amb el cos com a protagonista.
"Digues i ho oblido, ensenya’m i ho recordo, involucra’m i ho aprenc” – Benjamin Franklin.
Aquesta setmana els infants de Sa Llavor han visitat el camp d'aprenentatge de Son Ferriol per conèixer un grapat d'animals domèstics que viuen allà.
Hem descobert com viuen, què mengen, quin renou fan, què en podem treure d'ells però sobretot, han superat moltes pors! Tots aquests moments els hem viscut de la mà d'en Toni i na Zoraida envoltats de natura i molt bon temps.
"Si sabéssim que quan obrim un llibre s'obre un univers màgic, no deixaríem d'anar a les biblioteques..."
El passat dilluns els infants de Sa Llavor visitaren un dels edificis més meravellosos que tenim al nostre poble, el Claustre des Convent, on es troba la Biblioteca de Manacor. Aquest és un espai únic ple dels llibres més bonics que havíem vist fins ara. Cada un dels infants va poder familiaritzar-se amb l'espai, vàrem conèixer a una de les bibliotecàries que ens explicà on podíem anar i què hi trobaríem però sobretot, vàrem triar, fullejar, mirar i escoltar molts contes. Sabíeu que alguns d'aquests els tenim a casa o a l'escola? I què podem venir amb les famílies sempre que volguem?
Però a més, aprofitàrem el dia per aprendre com anar pel carrer (ja que ningú més gran ens acompanyava), férem molt silenci a la biblioteca per no molestar, vàrem berenar al jardí i jugàrem abans de tornar a l'escola.
Com diu Ever Harrison "Un mestre és la brúixola que activa els imants de la curiositat, el coneixement i la saviesa dels infants perquè siguin ells els protagonistes del seu recorregut".
Aquesta vegada els més petits del centre treballen la motricitat fina i gruixuda a partir de l'observació del món que ens envolta, la interacció i experimentació amb els materials i el descobriment de nous relats que ens enriqueixen com a grup i ens permeten aportar el nostre món interior a la resta de grup.
El tigre, El Llibre o La zebra Camil·la són alguns dels relats que han estat els protagonistes de les nostres provocacions.
Al taller de psicomotricitat han representat els salts que feia el cocodril assumint nous reptes i superant pors.
A partir de propostes de la vida quotidiana reforcen musculatures, controlen prensions, interaccionen amb materials diversos...
Decoració de l'escola per part de les famílies.
Identificam els personatges de la festa.
El nostre ambient també s'engalana.
Caretes del dimoni petit.
Votació: quin moment ens agrada més de la festa?
Minimón
Lliure circulació:
pintacares.
Lliure circulació: minimón.
Conta contes: Ona, la dimoniona.
Començam el segon trimestre i amb aquest, gaudim d'una de les festes més nostrades Sant Antoni.
Treim la pols a les ximbombes; engalanam la nostra escola amb mata i flors; pintam caretes; dimonis, llonganisses i botifarrons decoren les finestres; sonen les primeres gloses que ens acompanyaran el dia del fogueró.
Acaba el primer trimestre i amb aquest arriben dies més freds, amb pluja i vent però ho compensam passant unes llargues vacances amb la família.
Agafam forces per començar un nou trimestre que de ben segur que ens permetrà compartir moments i aprenentatges plegats.
Amb el mes de desembre arriba una de les èpoques de l'any on la MÀGIA, la DIVERSIÓ i l'EMOCIÓ hi són ben presents. Al nostre ambient li donam cabuda enllaçant les propostes de centre amb les nostres activitats.
Aquí teniu un petit recull dels moments viscuts: calendari d'advent, decoracions, cartes reials, xocolatada, nadales...
Desitjam que passeu bones festes i feliç any nou!!
PROPOSTES DE NADAL
Els colors del meu Nadal.
Mural col·lectiu de: El Nadal a Sa Torre.
La carta pels Reis d'Orient.
L'arbre dels desitjos.
TEATRE A L'ESCOLA
BETLEMS
XOCOLATADA
ARRIBADA DELS PATGES REIALS
ENTREGAM LA CARTA ALS PATGES REIALS
Sovint quan veim que plou pensam: quin mal temps que fa!!
Però a Sa Torre ho veiem com una OPORTUNITAT. Oferim una experiència per sentir, gaudir, experimentar, observar...
Abans de sortir a celobert ens preparam i ens equipam amb les botes d'aigua i les jaquetes i els calçons impermeables.
A fora podem observar els canvis que hi van succeïnt: bassiots, fang, gotes d'aigua que ens toquen, foscor, clarianes, olors... un conjunt de transformacions que ens permeten conèixer i interactuar amb l'entorn.
El pallasso Rico és a ca seva cantant nadales amb la seva guitarreta i els seus ajudants, quan s'adona que encara no ha col·locat l'arbre de Nadal i decideix anar al bosc a talar-ne un. Però pel camí aprèn una lliçó molt important els arbres són la llar de molts d'animals i no s'han de fer malbé.
En tornar a casa, sense arbre però ben content, agafa de bell nou la guitarra i entre cançons i poesies, ens parla de com se celebren les festes i de qui du els regals als nins i nines arreu del món. Amb en Rico hem viatjat a molts països diferents: Noruega, Polònia, Alemanya, Brasil, Argentina... però a més, ens ho hem passat molt bé!!
Primera sortida a l'ambient de Sa Llavor!!
Els infants dels tres ambients d'educació infantil anam amb autocar a Vilafranca per gaudir d'una diada ben divertida plegats.
La curiositat desperta les ganes per recórrer nous ambients, descobrir noves propostes, interactuar amb noves persones... tot un món per descobrir a Sa Torre.
Visitam nous espais del nostre entorn proper amb els infants de l'ambient d'Hipàtia.
Com ens agrada jugar plegats i amb ells aprenem les normes bàsiques per anar pel carrer; quins són els jocs que hi podem fer; com aprenem a superar les nostres pors i assolim nous reptes,... tot un conjunt d'aprenentatges que es donen entre iguals!!
Com ja és tradició a l'escola hem treballat " La nit de les ànimes" i "Tots Sants". Ho hem fet explicant un conte sobre la mort a l'ambient de Sa Llavor. A més, hem realitzat diferents propostes relacionades amb aquests dies: concurs de dibuixos, contes, històries i tradicions que ens han explicat els infants de l'ambient de Ramon Llull.
Tot un conjunt de propostes que ens acosten a les nostres tradicions.
A Sa Llavor hem començat el procés de la Tardor.
Junts descobrim els canvis que es van donant al voltant nostre. Canvia la roba, els colors, les nostres activitats, el sol deixa pas a la pluja... Nous moments que ens acompanyen amb el descoberta de la nostra escola.
Sabeu per què fem psico els infants de Sa LLavor?
Segons la teoria de Piaget, la intel·ligència es construeix a partir de l'activitat motriu dels infants sobre el medi i les experiències.
A nivell motor permet millorar el moviment corporal, el coneixement del cos i la coordinació.
A nivell cognitiu afavoreix la memòria, l'atenció i la concentració.
A nivell social i afectiu ajuda a afrontar les pors i millora la relació amb els altres.
Però a més, les rialles hi són presents en tot moment!
Els tancaments del dia es poden fer de moltes maneres i la que més ens agrada a nosaltres és fer-ho amb un conte.
A continuació us deixam alguns dels que anam llegint a l'ambient de Sa Llavor.
Tot curs comença amb el procés de familiarització, etapa importantíssima a la vida de qualsevol infant que queda gravat a la memòria d'aquests i les seves famílies.
Comencen a sorgir relacions amb noves figures adultes, amb els iguals i amb nous espais del centre.
A poc a poc, es van relaxant i aconsegueixen moure's dins l'ambient de referència on descobreixen materials, dinàmiques, cançons, contes... sempre acompanyats del contacte, la mirada, la veu i fins i tot, la rialla de les persones referents.
Comença un nou curs a l'ambient de Sa Llavor!!
CURS 2023-2024
Sortida al Camp d'Aprenentatge de Son Ferriol: feim galletes d'oli i visitam els animals de granja.
Anam al Museu de Manacor a fer l'activitat "El bosc encantat", hem passat molt de gust de conèixer i descobrir totes les plantes que hi podem trobar. Sabieu que hi ha flors comestilbles?
Cercam la Fada de la Primavera que ja ha arribat!
Hem començat a fer alguna sessió de psico a la plaça Berard, allà ens podem enfilar, córrer, jugar amb l'arena... i , en definitiva, passar molt de gust!
Hem aprofitat l'estació de la tardor per fer un procés d'aprenentatge, i així començar a endinsar-nos en aquest món. Els nins i nines han tocat, olorat, tastat... diversos fruits de tardor. També hem contat contes relacionats amb l'estació, hem pintat, hem fet fang... i, sobretot, hem disfrutat!
CURS 2022-2023
Ara que ja s'acosta l'estiu...
Hem gaudit del Ball de la mar al conservatori de l a mà de na Dana i na Lola,
amb qui hem gaudit molt de ballar!!!
Aquesta vegada hem visitat la biblioteca!!!
LES ESPECIALITATS
Al llarg de la setmana a Sa Llavor, venen na Cata i fem English, amb na Maria Elisa gaudim de la música i amb na Rosa exploram el món del teatre.
A English aprenem des de conceptes bàsics com els colors, la rutina del matí fins a venir a l'escola, cantam i ballam quin temps fa, experimentam com fer un ninot de neu... i moltes més coses més!!!
A música exploram les possibilitats del nostre cos a través de danses, ritmes, cançons... Bé amb capses de cançons com amb audicions, experimentant amb elements naturals...
A teatre ens encanta maquillar-nos per convertir-nos en els personatges dels contes clàssics o les rondalles.
Quan estam dins el paper, interpretam aquell conte que hem escoltat a la sessió.
SORTIDA AL CAMP D'APRENENTATGE
" ES PALMER"
Aquesta vegada hem anat amb l'autobús a prop de la Colònia de Sant Jordi, a visitar Es Palmer.
Allà a més de trobar uns monitors molt aguts, en Toni i en Biel; hem pogut veure molts animals, als que hem donat de menjar, els hem duit als corrals, tocat...
Al Palmer a més hem tengut la oportunitat de fer un planter, preparar la terra i sembrar.
Hem tornat autèntics pagesos!!!
Visita al Betlem d'en Magí
Avui els infants de Riera Ferrari ens han acompanyat a veure el betlem d'en Magí. Hem gaudit de veure tot els detalls que hi ha posat!
ENGUANY PSICOMOTRICITAT LA FEM A SANT PAU!!!
Sa Llavor enguany s’ha convertit en l’ambient de joc simbòlic, on també hi podem trobar les safates de vida pràctica.
QUÈ ENTENEM PER:
JOC SIMBÒLIC?
És una acció purament espontània i lliure amb la qual l’infant interactua amb els demés i canalitza les seves emocions i preocupacions. L’infant juga a ser i a fer, practicant diferents rols segons les seves necessitats i interessos de cada moment.
SAFATES DE VIDA PRÀCTICA?
Són activitats de la vida diària que afavoreixen la seva autonomia, la seva capacitat d’observació, coordinació, sentit de l’ordre i independència.
S’hi treballa sobretot la motricitat fina, la direccionalitat i la concentració.
CURS 2021 - 2022
L'Ajuntament ens ha convidat a la presentació del "Gegant de sa Roca des Castellet" que han muntat a la Plaça de les Verdures en motiu del programa "Manacor encantat amb les Rondalles Mallorquines". Després hem anat una estoneta al parc. Ens ho hem passat de luxe!
CIRC BOVER
Primer un petit espectacle gaudint del sol, llavors berenar i per acabar malabars, equilibris, màgia i música a la carpa! Va ser un matí meravellós!
PROCÉS 4: "ELS COLORS" En aquest procés hem jugat amb els colors per conèixer els conceptes principals de l'art plàstica: colors primaris i secundaris, clar/obscur, gama cromàtica...
SANT ANTONI 2022
Durant la setmana del 10 de gener vam celebrar la nostra festa tan estimada: contes, dibuixos, representació teatral, propostes, gloses, etc. VISCA SANT ANTONI!
Els nins i nines de Sa Llavor ja estan completament adaptats a l'escola! S'ho passen d'allò més bé jugant, botant, corrent, manipulant, experimentant i creant.
CURS 2020 - 2021
Aquests mesos hem estat treballan la primavera a través de diverses activitats i propostes. Aquí en teniu un petit tast.
SEGONA SORTIDA A LES CASES DE SON TALENT
Aquesta vegada vam tenir més sort i ens va fer un bon dia de sol, que vam aprofitar per jugar amb aigua i gaudir de la natura!
SORTIDA A LES CASES DE SON TALENT: A la sortida ens va ploure una mica, però així i tot ens ho vàrem passar pipa. A veure si a la propera fa soleiet!
Els nins i nines de Sa Llavor hem anat a BOTS a fer la sessió de psicomotricitat i a passar-hi el matí, hem passat tant de gust que ens han faltat hores.
EL DIA A DIA A SA LLAVOR
Hola famílies! Aquí teniu un vídeo del nostre dia a dia. Esperam que el pogueu disfrutar tant com noltros.
Si voleu saber-ne més sobre la nostra metodologia us convidam a visitar el següent enllaç:
https://www.ceipsatorre.cat/p%C3%A0gina-principal/la-nostra-idea
SORTIDES AL PUIG D'ALANAR (MARÇ 2021)
Amb aquest procés hem fet grafomotricitat de manera diferent, fent unes creacions molt divertides i treballant a partir dels següents contes:
La zebra camila (línia vertical amb dit).
El tigre (línia vertical amb pinzell).
Un llibre (estampació de punts).
El cocodril a qui no li agradava l’aigua (punts i línies).
Acaba el primer trimestre i amb aquest arriben dies més freds, amb pluja i vent però ho compensam passant unes llargues vacances amb la família.
Agafam forces per començar un nou trimestre que de ben segur que ens permetrà compartir moments i aprenentatges plegats.