HIPÀTIA

En una època en que les dones no tenien accés al coneixement, Hipàtia d'Alexandria va aconseguir obrir-se camí en el món de la ciència i va arribar a ser respectada per la seva saviesa. Considerada per molts la primera dona científica de la història, va ser, a més, una extraordinària mestra, filòsofa i inventora. Els seus descobriments són una font d'inspiració per als qui estimam el saber.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

TALLER DE CUINA: PAMBOLI

Finalment, ahir vàrem acabar el procés de la tomatiguera de la millor manera que ho podíem fer. Vàrem organitzar un pamboli a l'escola.

Primer de tot, anàrem a una botiga a cercar els ingredients que necessitàvem; comprarem pa, tomàtigues, formatge, sal i oli.

Després, a l'aula, nosaltres mateixos ens vàrem preparar el nostre berenar. Ens va encantar! Vàrem menjar molt, i fins i tot, vàrem repetir!


Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

INVESTIGAM EL PROCÉS DE CREIXEMENT I CULTIU DE LES TOMATIGUERES

Aquestes setmanes hem après moltes coses sobre les plantes.

Hem trasplantat tomatigueres, les hem regat i cuidat cada dia. Les hem vist créixer i observat com es feien més grans i anaven traient fulles i flors.

Hem descobert la importància del Sol i de l'aigua, la implicació del vent, de les abelles i d’altres animals pol·linitzadors.

Hem conegut les parts de la planta, així com els diferents usos que se'n poden fer. També hem fet un taller de cuina i activitats artístiques relacionades amb el tema.

Finalment, cada un de nosaltres se n'ha duit la seva tomatiguera a casa per cuidar-la aquest estiu i menjar les tomàtigues que ens farà.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image


MANACOR ENCANTAT

Hem fet una ruta passejant pel centre del poble. Resulta que Manacor està encantat!

Hem trobat bolets màgics i cintes de colors que ens han anat marcant el recorregut.

Al llarg del camí ens hem topat amb molts de personatges com si entràssim en un bosc fantàstic: un gnom, una fada, un pegàs, un arbre/home, dos dracs... pot ser comparegui algú altre.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image


SOM COSSIERS I COSSIERES!


Dins les activitats que ens ofereix l'Ajuntament, ahir vàrem anar a l'Escola Municipal de Mallorquí a fer un taller de Cossiers.

Vàrem conèixer un poc la seva història, qui són els seus components, la vestimenta i els instruments que els acompanyen.

El que més ens va agradar va ser poder vestir-nos com ells i aprendre els balls!


CARAGOLS

Aquests dies de pluja hem trobat molts de caragols pel Parc de na Molla. Hem preparat una caragolera a l'aula per poder observar-los.

Al matí els despertam simulant una pluja fina amb el pulveritzador. És molt interessant observar-los amb la lupa i veure el seu comportament. Els hi duim restes de verdura de casa, aprofitam el que ens sobra de la fruita del berenar i els guardam les closques d'ou perquè puguin enfortir la seva closca i tornin grans.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

CELEBRAM SANT JORDI

Aquests dies ens hem estat preparant la festa de Sant Jordi. Hem recordat la llegenda i hem creat les nostres teresetes: el cavaller Sant Jordi, la princesa i el drac; fins i tot, alguns de nosaltres ens hem atrevit a fer un castell per representar-la.

També, hem fet roses de paper de seda per decorar l'auca que han fet els nins i nines de Primària.