POSIDÒNIA

La posidònia és una planta aquàtica endèmica de la Mediterrània; una planta que arrela, creix i resisteix sense aturar, com tot l'alumnat que forma part d'aquest ambient que madura dia a dia. Un ambient que intentam que sigui tranquil, acollidor, dissenyat en bona part amb materials naturals i de la mar (copinyes, posidònia, branques de la mar, cornets, ...) per a poder-los tocar, observar, experimentar, aprendre i també jugar. 

<Estima'm quan menys m'ho mereixo perquè és quan més ho necessit> 

Proverbi xinès

CURS 2023 / 2024

PRIMERES SETMANES!

Hola famílies, benvingudes a Posidònia! Aquests primers dies hem estat molt enfeinats ja que ens hem hagut d'adaptar al nou ambient i a les noves rutines i horaris. Dia a dia, anam fent passetes tots junts per aconseguir-ho! Mirau què concentrats durant les "propostes analítiques". Aprendre en petits grups mentre passam una bona estona junts i ens divertim ens ajuda a aprendre més i millor! 

CURS 2022 / 2023

SORTIDA AL CAIXAFORUM!

MOMENTS DE PROPOSTES ANALÍTIQUES

Famílies, aquí teniu un recull dels moments de propostes analítiques d'aquestes darreres setmanes. Al llarg del trimestre ens hem anat adaptant a aquestes estonetes i ara ja sabem que són moments de concentració i atenció i que hem de dedicar el temps que faci falta a cada proposta per estar-ne satisfets!

DETECTIUS A LA NATURA!

Hola famílies! Avui ha vengut na Cati a fer-mos l'activitat "Detectius a la natura"!. Hem descobert pigments naturals i hem fotografia plantes i flors amb una tècnica anomenada cianotípia. Tot això ho tendrem guardat al nostre quadernet de detectiu! Ens ha encantat, moltes gràcies Cati!

RECERCA DEL TRESOR AL PARC DE NA MOLLA!

Hola famílies! Dilluns dia 17 d'octubre vam anar al Parc de na Molla a jugar una mica i a fer una recerca de tresors que ens dona la natura quan som a la tardor!

PRIMERES SETMANES

Hola famílies dels nins i nines de Posidònia, benvingudes i benvinguts al nostre ambient! Setembre ens ha ajudat a adaptar-mos dins la nostra aula i a fer-mos a la idea de què són les "Propostes analítiques". A més, cada divendres en Pere ens fa un taller de papiroflèxia que ens encanta!

CURS 2021/22

VISITA A LES COVES

Aprofitant que hem estat estudiant la terra, i més concretament de quina manera trobam aigua al nostre planeta, hem fet una visita a les Coves del Drach per veure aquesta aigua subterrània i les formes que arriba a crear tan espectaculars.

COLÒNIES 1r i 2n

Aquest acabament de curs l'hem pogut disfrutar amb unes Colònies al Casal de la Colònia de Sant Pere juntament amb els companys i companyes de 2n. En ho hem passat pipa!

28e1a4ad-1aa0-4ccd-8c4a-eb2d20a03cbf.mp4

SORTIDA A SINEU AMB TREN!

Aquest segon trimestre ja ens tocava fer una sortida llarga, de tot el dematí. Hem anat amb tren fins a Sineu i allà hem pujat a l'Hermita on hem pogut tenir contacte amb la natura i hem passat una estona molt divertida. Repetiríem!

VISITA AL MOLÍ D'EN FRARET

Ens varen convidar a visitar el molí d'en Fraret i tot el que conserven a dins ell, part de la història que no coneixíem i que ens ha agradat conèixer. Ademés na Marga ens va contar la rondalla d'en Joanet i els set missatges. Moltes gràcies!

CARNAVAL, CARNAVAL!

Aquest carnaval hem aprofitat per decorar-nos a una foto en blanc i negre nostra, disfraçar-nos a psicomotricitat i fer molta bulla el dia de carnaval!

SANT ANTONI

La nostra gran festa. L'hem disfrutada a través de moltes activitats. VISCA SANT ANTONI!

OFICIS I PARATGES

Aprofitant que ara esteim fent el procés del nostre poble, divendres dia 4 vàrem fer un taller pel centre de Manacor amb l'ajuda de na Xesca. Hem après els diferents sectors de treball mentre coneixíem llocs i comerços emblemàtics del poble on vivim. També vàrem aprofitar per berenar i divertir-nos al parc de Sa Plaça des Mercat.

SORTIDA SOBRE LA POSIDÒNIA

La nostra primera sortida amb autobús ha estat a Ses Covetes, per la platja d'es Trenc, a descobrir aspectes sobre el nom del nostre ambient: LA POSIDÒNIA. Ha estat molt interessant i diverit a la vegada.

EL RECICLATGE

La setmana passada en Tomeu Granera i en Joanet Recicles ens van venir a fer una xerrada molt divertida sobre el reciclatge, i avui na Pilar ens ha duit un trivial per acabar d'entendre com és d'important el reciclatge per cuidar el nostre planeta. Ara ens toca posar-ho en pràctica!

TALLER DE DETECTIUS A LA NATURA

Avui amb na Cati hem fet un taller de Detectius a la Natura, aprofitant que esteim treballant el procés de la Posidònia. Hem anat amb ella fins a la plaça de les Perleres i hem fet dues tècniques amb plantes. Gràcies Cati, hem gaudir molt!

SORTIDA AL PARC DE NA MOLLA

Fa uns dies vam anar al Parc de na Molla a jugar-hi una estoneta, JA L'ENYORÀVEM! Hi hem passat moltes estones bones.

CURS 2020/21

Per acabar el curs i combatre la calor hem anat a la platja de Cala Mendia i tot i que no feia molt bona mar han disfrutat de jugar amb les ones.

Acabam ja el curs i aprofitant que hem estudiat la Terra i el cicle de l'aigua hem anat a les coves del Drach. Primer i per obrir gana vam anar a la Torre dels Falcons on van jugar una estona a l'aire lliure i després ens vam refugiar a les fresques coves. Els va agradat molt!

Divendres dia 14.05 vàrem anar a l'Escola de Mallorquí a fer una activitat sobre els cossiers. Va ser molt interessant ja que ens van explicar qui eren, com es va recuperar i també vàrem ballar. De camí a l'escola ens vam passejar per Manacor encantat.

A processos vam estudiar els punts cardinals i per posar-ho en pràctica vàrem fer una gimcana al parc de na Molla. Aquesta consistia en cercar objectes amagats als diferents punts cardinals i després havien d'escriure el nom dels objectes.

Aquí vos deixam el cartell de les festes de Sant Domingo on sortiran a ballar els moretons.

Taller de Moretons a l'Escola de Mallorquí.  21.04.2021

Les sortides d'aquest curs han estat molt relacionades amb el nom del nostre ambient, Posidònia. El primer trimestre vam anar al parc natural de Mondragó i al segon a la platja del Trenc. A aquesta darrera sortida vam observar els beneficis de la posidònia per l'ecosistema i també vam cercar restes d'arribada.