Rosetó i Vitrall

Un rosetó i un vitrall estan formats per moltes peces, que ben juntades formen un tot ple de bellesa i harmonia. I així són els nostres ambients, un conjunt de peces, els alumnes, cadascú amb les seves particularitats i diferències, però que entre tots conformen un equip en sintonia, harmònic i cohesionat. I aquí serà on podreu descobrir el seu dia a dia, allò que fan i el que van aprenent.

Ben aprop d'arribar al cim de primària, ens toca conèixer l'autèntica arquitectura, entesa com un art de construir. Molt tendrem enguany per conèixer: plànols, edificis, escales, arcs, ponts, castells, molins... i com a element captivador, de bellesa, que desperta els sentits, tendrem el rosetó i el vitrall.

Benvinguts al nostre espai!

ÍNDEX

SORTIDA SON PERETÓ

Sortida del segon trimestre passada per aigua!

Després de dies dubtant de si sortiriem o no pel mal temps i esperant al darrer dia per veure si ens plouria o no, decidirem partir i provar sort. 

La veritat és que la primera hora el primer grup va poder fer la visita de la mà den Biel, sense cap tipus de problemes, encara que el terra estàs un poc banyat i les aabates sens omplissen de fang. A l'hora del segon grup, la cosa es va desbaratar i comença a fer brusca. Així i tot decidirem seguir l'explicació i la visita amb paraigües, i la veritat que va ser diferent. Ens emportam moltes paraules noves: Basílica, altar, reliquies, sitges, piques, i també moltes imatges que ens impactaran pel fet de pensar que allà hi enterraven persones grans i petites.

Veient que la cosa no aturava i no podriem quedar a jugar per allà damunt el terreny pel fang, haguerem de decidir donar per acabada la sortida i partir cap a l'escola. I així ho ferem. Ens quedam amb aquesta gran experiència de sortida amb remullada inclosa i amb la provocació inicial del que ara entrarem a treballar: La història.

IGUALMENT DIFERENTS

Amb l'activitat IGUALMENT DIFRENTS, en Victor Uwagba ens ha fet passar una estona d'allò més divertida i a la vegada productiva. Amb el seu humor, parlar simpàtic, veu característica i gràcia, ens ha fet veure com tos sóm difrents, que els judicis no ens porten enlloc, que no hi ha races més bones que altres, que a vegades les aparences ens porten a la confusió, que és molt fàcil malinterpretar les paraules i canviar de sentit un fet o una realitat.... en fi, que si ens miram amb bons ulls tots, seguem com seguem, i ens respectam la vida resulta més fàcil.

Gràcies Victor per tot i sobretot per treure'ns tantes rialles de la nostra boca!

PUJAM A L'ERMITA

Divendres dia 9 de desembre vàrem anar fins l'ermita per passar-hi una estona tots plegats amb els nostres companys de l'ambient dels Vitralls. Tot i que al principi pareixia que el temps no acompanyaria, el dia es va destapar i vàrem poder gaudir d'un dematí preciós, i el que és encara més important, ens ho passàrem molt bé tots junts!


INICIAM EL CLUB DE LECTURA 

El mes d'octubre varem iniciar el Club de Lectura,  una proposta oferida per l'Ajuntament de Manacor i que promet ser molt interessant.

De la mà de n'Eulàlia descobrirem un món ple de fantasia endinsant-nos dins el bosc. Allà ferem un petit viatge entre boscos, llibres i imaginació i per últim ens emportarem un llibre (els de 5è A La mà negra i els de 5è B un còmic den Tintin), que llegirem a casa i a l'escola per després a la propera trobada fer-hi una feina. 

El passat divendres 2 de desembre, tornàrem a la biblioteca per dur a terme la segona sessió i posar en comú tot allò que ens ha cridat més l'atenció del llibre, com ens hem sentit, amb qui ens hem identificat.... També aportàrem diferents creacions nostres per col·locar al bosc dels llibres. 

En sortir de la biblioteca, voltàrem pel centre per veure tots els llums de Nadal que ja estaven preparats. 

ENS VISITA EL REGIDOR DE FESTES, ESPORTS I GENT GRAN

Estudiant Manacor, les barriades, l'Ajuntament... hem tengut la gran idea i la gran sort de poder gaudir de la visita del regidor Artur Aguiló, manacorí de sa barriada de sa Torre, regidor de l'Ajunatement i padrí jove de na Caterina.  A partir de les preguntes que realitzàrem a casa ferem grups de treball per posar-ho en comú i classificar-les. Avui ens hem reunit els dos grups de 5è per fer-li les preguntes i aprendre de tot plegat.

5è A: VISITAM EL CLAUSTRE, L'AJUNTAMENT I L'ESGLÈSIA GRAN 

Dijous passat vàrem sortir de l'escola per fer un petit recorregut per Manacor. Primer ens aturàrem a l'Esglèsia Gran, on vàrem poder observar el campanar i el seu interior, amb el rosetó i els vitralls meravellosos.

Després vàrem partir cap al Claustre, on vàrem fer un petit recorregut per la seva història, a més de poder veure l'escut més antic de Manacor.

Tot seguit anàrem a l'Ajuntament. Allà vàrem visitar la Sala de Plens i vàrem aprendre com funcionen els Plens municipals.

Per acabar, abans de partir vàrem tornar a l'esglèsia i vàrem treure l'artista que duim dedins per fer-ne un dibuix. Ens vàren quedar preciosos!

5è B: REGIDORS I REGIDORES PER UNS INSTANTS! 

Aquesta setmana hem fet una visita al centre de Manacor, i allà hem conegut una mica més de la nostra ciutat. De la mà de na Xesca, hem après una mica sobre el Claustre de Sant Vicenç Ferrer i tot seguit hem tengut l'honor i el plaer de visitar i conèixer  a primera línia la Sala de Plens de l'Ajuntament de Manacor. 

Hem pogut seure'ns i sertir-nos per uns moments regidors i regidores de la nostra ciutat, i també na Caterina, la nostra representant que ha sortit votada al Consell d'Infants s'ha situada a la cadira més alta de la sala, i sentir-se per uns instants una autèntica batlessa.

Ens ha visitat el regidor de Cultura i Educació Mateu Marcé, i ens ha explicat i resolt dubtes sobre l'Ajuntament. Ens ha encantat l'experiència, tant que ens feia ganes quedar-nos-hi més temps. Qui sap, si un dia d'aquí anys, alguns d'aquests infants podrà encendre de bon de veres un micro de la sala i parlar com a vertader regidor o regidora o fins i tot de batlle o batllessa. Vos asseguram que tenim uns bones candidates!!

Ah!! I com no, hem aprofitat la jornada, per passar a veure i conèixer un poc més sobre el símbol de la ciutat de Manacor: l'esglèsia de Ntra Sra del Dolors i el seu gran campanar. Hem observat de ben a prop els vitralls i rosetons tan guapos que té. Vaja Temple impressionant i preciós!

SORTIDA A LA SEU

Dia 14 de novembre vàrem fer una sortida a la ciutat de Palma per visitar-ne la Catedral. Sabíeu que és la més alta d'Espanya? O que té 800 anys d'antiguitat? Tot això i més ho vàrem aprendre ahir. 

Una vegada allà, vàrem visitar els diferents espais de què consta, com ara la zona reformada fa pocs anys per Miquel Barceló o l'espai dissenyat per Antoni Gaudí, on realitzàrem un taller en què aprenguérem a escriure el nostre nom amb estil gòtic. Som uns vertaders artistes!

I això encara no es tot. Abans de partir vàrem fer una petita ruta pel casc antic; entre altres llocs, visitàrem l'Ajuntament, el Parlament, el Palau de l'Almudaina i la Llotja, on molts de nosaltres no havíem estat mai. Ens ho passàrem molt bé!