FONERS

Els foners balears formaren un cos d'exèrcit propi de l'edat antiga, integrat per indígenes de les Balears, presents tant a les tropes cartagineses com romanes, sobretot durant el període post talaiòtic o talaiòtic final. Ja foren presents a les guerres contra els grecs a Sicília, des de la fi del segle V i IV aC, així com a la II Guerra Púnica, concretament, se sap que els foners balears van participar en la Batalla de Baecula. Posteriorment serviren com a tropes auxiliars d'infanteria lleugera en múltiples combats, entre els quals cal esmentar la seva presència a les legions de Juli Cèsar a la Guerra de les Gàl·lies. La provisió de soldats mercenaris es feia per lleves voluntàries, encara que a la fase final de les guerres púniques els cartaginesos, impel·lits a reclutar noves tropes, tingueren enfrontaments amb les poblacions balears i sembla que, almenys a Menorca, procediren a lleves forçoses.

VIQUIPÈDIA

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

SANT JORDI AL CLAUSTRE DE MANACOR

Aquesta setmana hem anat a fer una activitat de Sant Jordi al claustre. Na Sara de Ennigulart ens ha preparat una sèrie de taller, ben divertit i creatius, així com ens agraden a nosaltres. Tot aquest art estarà exposat dia 23 al mateix claustre. Quines ganes de veure com ha quedat.

DOCUMENTACIÓ DEL SEGON TRIMESTRE

Doc. Proc. Foners 2n trimestre 3r 20-21 (1).pdf
P. ANALÍTIQUES 2N TRIMESTRE FONERS.pdf

DOCUMENTACIÓ DEL PRIMER TRIMESTRE

_Doc. Proc. Foners 1r trimestre 3r 20-21.pdf
P. ANALÍTIQUES 1R TRIMESTRE.pdf